Norges mest produktive regissør Henrik Martin Dahlsbakken ser ut til å ta det avgjørende steget når han fra 1. juledag presenterer den norske krigsfilmen «Konvoi», som er inspirert av virkelige hendelser og handler om et av de største dramaene som utspant seg på havet under andre verdenskrig. Mange sjømenn fra Tinn opplevde også torpederinger og tragedier som skildres i denne filmen.
Filmen har Norgespremiere 1. juledag, og på Rjukan vises filmen mye tidligere enn vanlig disse juledagene.
– Det gjør vi for at flest mulig skal kunne kose seg på kino og komme seg hjem til solide julemiddager etterpå. Det er et lite eksperiment, sier kinosjef Robert Jenbergsen, som håper det blir masse folk på kino.
Han har planlagt åtte forestillinger av filmen foreløpig. Cinema og Dagbladet gir den terningkast 6.
Sommeren 1941 virket Hitlers krigsmaskin ustoppelig. Etter å ha underlagt seg store deler av Europa, invaderte Tyskland nå Sovjetunionen. De allierte ble tvunget til å hjelpe. Konvoier av lasteskip ble fylt til randen med krigsmateriell og begynte den farefulle ferden fra allierte havner i Storbritannia eller USA/Canada via Island til Murmansk og Arkhangelsk.
I filmen følger vi et norsk lasteskip på den dramatiske reisen. Under ferden splittes konvoien og de blir overlatt helt til seg selv. Uten noe form for militær bakgrunn står mannskapet nå ansikt til ansikt mot den tyske krigsmaskinen i det iskalde Nordishavet. Under ustoppelig angrep kjemper det unge mannskapet en kamp med livet som innsats for å få lasten frem, få en slutt på krigen og komme hjem.
Det er regissør Henrik Martin Dahlsbakkens 12. spillefilm siden den lovende debuten «Å vende tilbake» i 2015. Siden da har vi sett ulike sjangerfilmer fra Dahlsbakkens hånd, med «Munch», «En affære», «De fredløse» og julefilmen «Gledelig jul». Dahlsbakken har ofte skrevet manus selv i tillegg til å regissere og filme, men nå har han fått manus levert av drevne karer.
Lars Gudmestad (Hodejegerne, Kompani Orheim, Nordsjøen, Buddy…), Harald Rosenløw-Eeg (Kongens Nei, Bølgen, Skjelvet, Hawaii Oslo…), og Christian Sibenherz (klipper på Oslo 31. august, Nordsjøen, Håp, Skjelvet…). I sentrale roller møter du Tobias Santelmann og Anders Baasmo. Det bør altså være grunn til glede seg! Filmen har 12 års aldersgrense.
I tillegg til at det er verdenspremiere på denne krigsfilmen er det det samme på familiefilmen «Bukkene Bruse på badeland» basert på de bestselgende bøkene om Bukkene Bruse! Du har sikkert hørt eventyret om de tre Bukkene Bruse som skulle til seters for å gjøre seg fete? I denne helsprø versjonen av eventyret gidder ikke de tre Bukkene å dra til setra nok en gang. Det blir alt for mye styr med trollet. I år skal de på Badeland! Samtidig legger det skrubbsultne trollet en plan, sammen med sine utspekulerte kråkevenner vil han forsøke å overraske Bukkene med alskens skitne triks. Vil de tre Bukkene klare å komme seg til badeland uten å bli spist? Filmen er tillatt for alle.
Fra 27. desember kommer et nytt eventyr fra Illumination Entertainment om «Ender på eventyr» med 6-års aldergrense.
En overbeskyttende andefar lar seg overtale av familien til å dra på deres første familieferie – og dermed forlate den trygge dammen de bor i. Men reisen mot varmere strøk går ikke helt som planlagt. «Ender på eventyr» er fra studioet bak suksesser som Super Mario Bros. filmen, Minions, Grusomme meg-serien og Kjæledyrenes hemmelige liv.
I tillegg vises «Wonka», basert på den fantastiske rollefiguren i sentrum av Charlie og sjokoladefabrikken, Roald Dahls mest kjente barnebok – en av de bestselgende barnebøkene gjennom tidene -, forteller den utrolige historien om hvordan verdens beste oppfinner, magiker og sjokolademaker ble den Willy Wonka vi kjenner i dag. Fra Paul King, manusforfatter og regissør av «Paddington»-filmene; har laget en mix av magi og musikk, kaos og følelser, fortalt med masse kjærlighet og humor. Med Timothée Chalamet i hovedrollen, introduserer denne fantasifulle kinofilmen publikum for en ung Willy Wonka.