fbpx

Rockfestivalen er reddet

Radio Rjukan12. oktober 20154min
seigmen3_ec76

– Rock & Roll will never die. Rjukan Rockefestival er reddet og man unngår 100% sikkert konkurs, skrev per Lykke.
Lykke kastet seg spontant rundt og påtok seg frivillig jobbe med å gjeldssanere da styret i festivalen kastet korta på grunn av et for lite overskudd på årets festival til å dekke gjeld fra to foregående år. Det skjedde etter sjokket hadde såvidt lagt seg med at festiovalen var konkurs, og at Inger Synnøvedatter hadde foreslått at folk på "Rjukan og Tinn inn i framtida" skulle bidra med en skjerv hver for å redde situasjonen.
I de siste ukene har han vært i kontakt med kreditorene og forhandlet frem resultatet.

– Det er samlet inn kr. 130.000 fra mange givere, private som næringsdrivende i Tinn de siste ukene. Takk til alle! Snakk om dugnadsånd! Skriver Per Lykke til folket, etter at det har vært stille siden festivalens styre gikk ut og sa at de ikke fant noen annen løsni ng eller å sende selskapet til opphør.
Da hadde man forsøkt å få til en dividende uten hell. Den jobben har imidlertid påer Lykke klar, etter at det kom 130.000 ekstra i kassa etter den spontane innsamlingsaksjonen som ga solid påplusning i egenkapitalen på ca. 60.000 som festivalen hadde fra før av.

""– Til slutt kunne vi tilby alle kreditorene 60% dividende av utestående mot at de slettet øvrig gjeld. Til sammen mottok kreditorene kr. 193.000 (festivalen la inn ca. kr. 60.000 av egne midler). Alle kreditorene godtok oppgjøret og alle kreditorene har fått overført midler, forteller Lykke.

I tillegg har festivalen også litt penger i start kapital i form av utestående fordringer som ikke har kommet inn.
– Takk til Inger Synnøvedatter som lanserte ideen til innsamling. Takk til alle giverne, og ikke minst en stor takk til alle velvillige kreditorer. Takk til alle dere som har stått i bresjen for festivalen i 17 år. Nå blir det langt enklere å fortsette med festivalen. Rjukan trenger Rockefestivalen, sier Per Lykke.

Nå skal det holdes møte i festivalstyret om framtida, of det er allerede klart at det vil bli jobbet med en ny festival for 2016. Mer er foreløpig ikke klart.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia